Thursday, January 3, 2008

Ellenin koottuja mietteitä, ennen koiraa

Hei!

Koiran hankintaa olen suunnitellut kymmenen vuotta. Ihan oikeasti, kymmenen. Ensin oli koulut ja opiskelu esteenä, tai lähinnä opiskelijan budjetti. Nyt on tilanne ajallisestikin sellainen, että olisi tessun hyvä tulla.

Glenniin päädyin luettuani rotukuvauksen, siitä loisti sellainen persoonallinen tuttavuus, että oli pakko ottaa selvää enemmän ja sitten vain yhteyksiä Leenan suuntaan. Ja sillä tiellä ollaan,nyt odottelemassa omaa sessua.

Sessen saapumista odotellessa mielessä pyörii tällaisella ensikertalaisella monia mietteitä laidasta laitaan. Tämän kerran valitut palat:
-Lyhyesti ja ytimekkäästi sanottuna: jännittää. Hyvällä tavalla, samanlailla kuin pienenä ennen joulua. Hymyilyttää.
-Tulee varmasti hetkiä, joilloin tekee mieli tehdä tessusta rukkaset. Varmasti tulee harmittamaan kun koira tekee tassujen nelivedosta nelijarrut lenkillä sateella.
-Uskon kuitenkin, että niitä tulee vähemmän kuin hyviä hetkiä.

Helmikuussa näillä näkymin on Se Päivä. Se Päivä, kun sesse tulee taloon.

Kaikkea sitä on tullut jo mietittyä. On mm. hirveä Tärkeiden ostosten ostoslista päässä: hihna ja panta, ruoka- ja juomakupit, peti, koiraportit oveen, ensiapulaukku jne. Sitten on turhempien ostosten ostoslista, vielä ei onneksi innosta pinkit strassipannat ja hörhelöt tessulle. Vielä. Saas nähdä miten käy piakkoin kun kaikkea kamaa tulee tosissaan katseltua. Kuitenkin kohta löytyy samanlaiset pinkit paidat itselle ja koiralle, strassein koristeltuna tietenkin ;)

Jännittää kovasti ja monta kertaa olen saanut itseni kiinni ajattelemasta miten mikäkin homma hoidetaan sitten, kun on sesse talossa. Mihin aikaan pitäisi herätä aamuisin, että kerkeää aamupalan hotaista ja käyttää tessun ulkona. Mikä reitti kannattaa aamulla käydä, miten pitää kiinni periaatteesta ettei sohvalle/ sängylle tulla, mikä nimeksi tulokkaalle?
Kirjoja olen lukenut monta ja tuntuu että vähintään yhtä monta pitäisi vielä etsiä kirjastosta. Ei helmikuuhun ole enää montaa päivää, jännää. Sitten se tuhiseva ja pureva pikkusesse on täällä ja jo nyt tuntuu, että sydän on ihan sulaa tavaraa. Mitenköhän sitten käy kun kyseisen neidin kohtaa ihan livenä ensimmäistä kertaa…

No comments: