Kennel MarfidalOlen koirahullun perheen kasvatti. Synnyin Collien "Kimin" kaveriksi ja vuosien myötä perheessämme on ollut: Suomen pystykorva "Kelmi", maltankoiran ja kääpiövillakoiran sekoitukset Tiku ja Taku, Gorgi pembroke "Maksi" ja glennien lisäksi olen kasvattanut dandiedinmontinterriereitä kymmenisen vuotta. Lattioitamme ovat myös kuluttaneet Ceskyterrieri "Fifu" ja Skotlannin hirvikoira "Teo".

Glenniin tutustuin1987, kun olin etsimässä toista koiraa Dandiedinmontin kaveriksi. Rotua miettiessäni muutama asia oli selvä. Halusin terrierin ja sillä piti olla pitkä häntä (!?!?!?!). Tässä vaiheessa jo käytiin vilkasta keskustelua häntien typistämisien lopettamisesta. Turkin piti olla trimmattava ja koiran itsensä olla, joka osaisi myös ajatella ja ratkaista itse asioita, eikä vain toimia käskyn alla, siis terävän terrierin! Kun sitten tapasin ensimmäisen glennini Ruotsissa Annette Anderssonin kotona, Daisyn haku matkalla, oli asia sillä selvä. Tämä koira näytti ja tuntui vieläkin mukavammalta kuin mitä ne harvat koirakirjoissa olevat rodun edustajat olivat olleet. Glenni osoittautui älykkääksi, mutta samalla niin hoopon oloiseksi. Ne tuli kyllä iloisesti tervehtimään minua, mutta jatkoivat sitten omia touhujaan ja haistelujaan muka ollen aivan omissa maailmoissa. Koira heittäytyi välillä kieriskelemään nurmella ja piti koko ajan meidän huomiomme ja innostui lisää, kun huomasi, että sille naurettiin. Asia oli sitä myöten selvä, olin myyty!


Nyt olen kasvattanut glennejä vuodesta 1990 ja omistanut glennejä muutaman vuoden kauemmin. Asumme Pornaisten Laukkoskella (Helsingistä 41 km, Porvoosta 18 km, Mäntsälästä 18km). Perheeseemme kuuluu Oona (synt.1999), mieheni Reijo. Glennit: Sini, Taavi ja Pirkko sekä Whippettit Santtu ja Selma sekä pari papukaijaa.


Tutustu meihin tarkemmin nettisivuillamme!


Leena Glans

No comments: