Wednesday, February 13, 2008

Löylyä lissää, löylyä lissää...


eihän tää tunnu missään! Nenä on kylmä ja varpaat jäässä, jääpuikotkin kasvaa päässä, menee laulun sanat. Ja mä olen ihan samaa mieltä asiasta! Eli mä olen vannoutunut saunomisen ystävä. Joka lauantai, kun on saunapäivä, niin mä oikeen innostun! Jee, taas pääsee kylpemään Mamin ja Iskän kanssa. Ja nykyään tietysti myös sisko Mollyn. Ennen oli kyllä kivempaa kun siskoa ei vielä ollu, koska sillon me mahduttiin lauteille paremmin. Mamikin sano niin. Ja sitten viime viikonloppuna Mami sanoi, että nyt sitten mennäänkin saunaan kahdessa vuorossa: ensin menee koirat ja sitten ihmiset.

Mami ei viitsiny ottaa itseltä edes vaatteita pois, kun se ajatteli, että ei me kummiskaan olla siellä saunassa siskon kanssa kauan. Ihmettelen vaan, miksi se niin mietti? No, joka tapauksessa. Ensin me päästiin suihkuun, siellä on kivaa kun saa juoda pesuvettä. Sitten kun Mami pesi Mollyn, mä menin odottelemaan ylälauteille. Ai kuinka ihanan lämmintä siellä taas olikaan! Mä makoilin ja nautiskelin olostani siihen asti kun Mami nosti Mollynkin sinne. Sitten oli mun vuoro mennä taas suihkuun, kun Mami pesi mut. Sitten mä loikin äkkiä takaisin lauteille nautiskelemaan. Mami kysyi, että jokos me tullaan pois, mutta eihän me nyt mihinkään kesken saunan voida lähteä, pitäähän meidän kylpeä kunnolla, että meistä tulee puhtaita! Me vaan yritettiin viestittää Mamille katseen voimalla, että missäs ne löylyt niinkus viipyy? Vihdoin Mami hoksasi mitä me odoteltiin ja heitti kiukaalle ruokalusikallisen vettä. Siis niin vähän, mälsää! Ja koko ajan se valitti, että sillä on kuuma, ja tulkaa jo pois, eikä koirat yleensä sauno ja onhan nyt kivaa, että pitää seistä vaatteet päällä saunassa odottamassa herrasväkeä. Hyvä, että sillä on kivaa, todettiin me siskon kanssa. Ja jatkettiin nauttimista. Vähän aja kuluttua meidät pakotettiin saunasta ulos, mutta yhden kerran vielä ehdin livahtaa vähäksi aikaa takaisin. Mutta taas jouduttiin pois sieltä. Päätin kyllä, että vielä minä lähden ihmistenkin kanssa saunaan kun näin vähän sai olla saunassa.

Saunan päälle otettiin sitten luonnollisesti kunnon ravit ja autettiin samalla Mamia järjestelemään huusholli uuteen uskoon. Onko teillä muilla olleet koskaan matot päällekkäin lattialla? Meillä oli. Ja koko meidän oma lelukori me tyhjennettiin olkkarin lattialle. Ja maattiin sohvat märiksi. Sitten me siirrettiin meidän sängyt toisiin paikkoihin, koska ei ole kiva nukkua aina samoissa nurkissa. Ja sitten vielä muutettiin yhden nojatuolin paikkaa. Ja arvatkaa oliko Mami tuosta avusta tyytyväinen? No ei tietenkään. Jälleen totean, että kiittämättömyys on maailman palkka. Ei saanut olla meidän tekemä järjestys kuin muutaman minuutin, ja taas piti Mamin saada pitää oma päänsä. Kamalan jääräpäinen ihminen se on!

Mutta saunominen on kyllä ihanaa touhua, sen vaan sanon. Menin mä sitten vielä illalla kaks kertaa lisää Mamin ja Iskän kansssa saunaan, mutta siskolle tuli jo uni. Ne ei olis mua ottaneet enää, mutta kun on oikeen nopea kintuistaan ja lisäksi ripaus oveluutta, niin kylläpä onnistuin puikahtamaan mukaan. Jos ne ei olis mua päästäneet sinne saunaan, niin olisin kyllä suuttunut ja loukkaantunut ja hakannut ovet tassuilla mäskiksi. Niin mä suunnittelin, mutta onneks ei tarvinnu mennä tällä kertaa niin pitkälle suunitelmissa.

Mielenkiinnosta kyselenkin, käyttekö te muut saunomassa? Entäs sitten tuo telkkarin katsominen? Me seurataan sitäkin aina kun tulee hyvää ohjelmaa, nyt on suosikki Hurtta ja Stara tällä hetkellä. Ei vaan, nyt lähtee tämä saunatonttu tarpomaan sankkaan lumipyryyn, Mamilla taitaa olla joku hätä! Heissuti veissuti glenniläisille ystävillemme!


Miller- isoveli


2 comments:

Kennel Meomodo said...

Heissan! Mä en oikein saunasta välitä, tai itse asiassa iskä ja äippä ei käy saunassa kuin kesällä mökillä, niin en tiedä vaikka innostuisinkin. Mutta telkkari, mun suosikkeja on kaikki eläinohjelmat, sitä tulee tosi hyviä dokumentteja etenkin jostain hassuista isoista ulkomaaneläimistä:) Ja etenkin jos niistä lähtee hassuja ääniä, niin mua ei saa pois telkkarin edestä!

atronii said...

Löylyä lissää-laulusta tehty videopätkä näytettiin kerran kollegalleni, tutkija Juha Nirkolle Helsingissä jo ennen hänen syntymäpäiväänsä. Hän on kirjoittanut saunakirjankin ja sai lahjaksi arkistonjohtajalta kaksi vihtaa ja kosteusmittarin.