Sunday, November 6, 2016

Halloween-pentuset

Ihanaa kun kotona on taas pentuja! Emma - Marfidal Sparkle of Meomodo synnytti su 30.10. kaksi poikaa, hauskasti brindlen ja vehnän. Pentujen isä on Finnabair Ardmore Ned. Vehnä tuli ensimmäisenä maailmaan ja herra tulikin sellaisella rääkäisyllä että kaikki mulle nyt heti:) Brindle-pentu oli selkeästi pienempi syntyessään ja myös hiljaisempi, välillä pääsee pikkuitku kun mammaa ei löydy. Veljensä ilmoittaa tästä suuresta hätätilanteesta niin että kuuluu välillä yläkertaan asti "reps".


Pikkuherrat painoivat syntyessään noin 350 ja 300 grammaa, nyt on viikko kulunut ja molemmat ovat hieman tuplanneet painonsa! Mamman maitobaari on ollut auki koko ajan ja mitä ilmeisimmin maitoakin on riittänyt yllin kyllin. Emma on muutenkin ollut mainio äiti, hoitanut pikkuisiaan todella hyvin ja huolellisesti.

Ylpeä äiti, pikkuiset nukkuvat rauhallisesti.
Pienempää Emma selkeästi alkuun suojeli enemmän kuin äänekästä vehnäpoikaa, taisi Emma miettiä että pienempi ja hiljaisempi tarvitsee enemmän suojelusta. Nyt siihenkin saa jo koskea, mutta ei toki liian kauan ;)

Isoveikka huolehtii :)
Ensimmäinen viikko on vierähtänyt vauhdilla ja on ollut hienoa nähdä pentujen vankistuvan ja kasvavan. Odotan innolla että silmät aukeavat  ja ne alkavat kunnolla liikkua, sitten niille voi alkaa pikkuhiljaa opettaa arjen asioita. Vieraitakin on jo jonossa tulossa katsomaan pikkuisia, odotellaan vielä, että hieman tuosta kasvavat niin sitten vieraatkin ovat tervetulleita.
Molemmilla on rinnassa valkoinen läikkä, ihan niinkuin äidilläänkin. Ihan ei ole väri riittänyt koko koiraan asti ;) Mutta silti nämä ovat jälleen kerran ehkäpä maailman suloisimpia ja parhaimpia otuksia, joita jaksaa katsella tunti toisensa jälkeen. Kuunnella tuhinaa ja katsella tahattomia uniliikkeitä, taitavat mielessään jo juosta pihapellolla, vaikka eivät osaa sellaisesta vielä edes haaveilla :)

Minttu

No comments: